Followers

There was an error in this gadget

Monday, October 29, 2012

Dusun durian abah.

hai .today nak story pasal dusun family aku dekat kampung. sape2 yg follow aku punye entry pasal dusun ni tau la kot. nak baca klik SINI. lama gila weh aku tak pegi dusun ni. rindu gila aku nak mandi bogel kat tali air .haha .okk tak kelakar. Tapi betull la ,aku rindu okay nak pi sini.

ko cakap ape aje yg takde kat dusun family aku ni ? lengkap sume ade. barang dapur, gas ,tempat masak ,rice cooker ,kipas ,kerusi ,meja suma ada. kitorang kalau g sini tak g makan luar pun, mak aku yg masak. tinggal p beli barang basah je. ko nak pencuci mulut ? petik je buah-buahan yg ade kat dusun tu. jangan ko mintak stroberi sudah, ko mintak aku tumbuk muka kau smpai tumbuh stroberi kat dahi.

( Ni pondok tempat menunggu kat dlm dusun tu. Pakcik Norhan bina untuk berteduh. haha skema gila berteduh katanya.)

( Ni bahagian belakang pondok tu, mcm rumah jugak. tapi kecik je. takde bilik pun. apehal pulak nak berbilik2 kan. aku bersyukur abah aku tak buat sebijik mcm rumah betul, sbb kalau abah aku buat cmtu mesti aku berprasangka buruk bahawasanya abah mahu kami anak beranak pindah terus kat sini. overr)

 ( Tali air. feeling tengah photoshoot. padahalll ,gune camera henfon cap ayam je. Time ni air tengah surut. tak tinggi pun. kalau air tengah pasang, kayu tu pun tenggelam. betul)

 ( Hasil durian yg telah dikutip)

( Model tangga)

 ( Ko tengok. punye takde keje nak buat,.buat  mende yg bodoh2 je. haha)

 ( Abang sulung yg sedang gigih mengangkat hasil durian yg baru gugur. Gila ko, tiap jam ade je bunyi durian jatuh bedebukkk,, suma pakat lari pegi kutip)

 ( Bahagian dalam pondok. Daif je rupenye. tapi boleh pasang laptop hilang kedaifannye)

( cube tengok betul2 kat belakang pondok tu ade pintu kan ? itu la jamban. ko nak kencing ke, berak ke ,sile lah buat siang2 .time malam tak koserr okk nak turun . seremmm )






1 comment: