Followers

There was an error in this gadget

Monday, November 26, 2012

Masakan orang PEMALAS

Hallo ,harini aku blog aku akan bertukar konsep. 
Konsep nye ialah blog masakan bodoh-bodoh. 
Aku ni manjang la lapo tetengah malam. nak masak heavy2 cam malas.
 so kite masak la ape yg hado kat dapor. 
ape yg ade??
check this outtt !

Tadaaaa . spaghettiii youuuu .

nak buat spaghetii version aku ni senang jerr. tutup mata pun boleh buat. 
haha ( ayat orang kekwat gila2)
Resepi nye sangatt simple .aku rujuk google jugak.

Bahan-bahan :

Daging Kisar , Pastu bawang besar sebijik besor tu potong dadu. 

Sos pasta. Aku guna brand KIMBALL. Selalu aku guna PREGO.
Tapi dah habes .apesal tah ramai nau minat nak buat spaghetti =p

Cendawan tin. Aku guna 1 tin tu. Ade bape ketul je pon .kedekuiittt .


Paling penting mestilah spaghetti kan. kalau takdak takkan ko nak ganti dgn kueytiau ? bihun ? mee ? tak seswaiiii ok.

SELAMAT MENCUBA YER INSAN2 PEMALAS MASAK SEPERTI AKU. MUEHEHE


If i die young...how ?

hello peeps, just a short entry. Aku penah tanye kat someone soalan ni...

Aku           : Nak tanya, jwb jujur2 tau .
Someone   : Ape ?
Aku           : Contoh la kan. contoh .Aku accident, pastu aku meninggal. Kau nak dtg tengok jenazah
                   aku tak?
Someone   : Takpayah la ckp cmtu!!
Aku           : Contohh jeee ,contohhhh .kebetulan time tu kau tengah belajar. Pastu kau ade test pentinggg
                   sgt. Kau  nak balik tak jumpe aku ? Nak tak dtg time hari pengebumian aku?
Someone   : Takde contohh2!
Aku           : Alaaa jawabbb jelahh . nak tauu jee ..
Someone   : ermmm ,..........................
Aku           :  ......................................

Sampai skang aku still tak dapat jawapan nye lagi .

Wednesday, November 14, 2012

Men-jongkit bersama bff.

Helo kalian.. kalian?? bila mase aku duduk indon nii .ok la ,ok la Assalamualaikum semua .
penat hoii .Aku baru balik dari men-jongkit dgn bff aku.
bru je semalam aku up story pasal die,
si dila-lok tu. eh, tertambah lok pulak. miahaha.

sebenarnye takde kemana pun ,die ajak aku kua sbb nak pegi beli tiket die balik kedah 18 ni.
see, betapa sayangnya die kat kedah kan, padahal cuti die lama lagi, 
so, kua dalam pukul 2.15 cmtu ,terus pecut p hutan melintang, tak jauh sgt pun ,lebih kurang
30 minit perjalanan je kalau bawak laju seperti pelumba profesional =p

dah sampai hutan melintang, dah park depan kedai tu baru perasan yg kedai tu tutup.
al-sengal bengal kan kitorang ? lupa pulak tokeh kedai tu india. Cuti deepavali la deyyyy.
habes 30 minit kitorang T____T .rasa mcm taknak teruskan lagi hidup kat dunia ni
disebabkan membazir 30minit. ok cepat terajang aku doplohjuta kali sekarang. Lepas tu decide lepak sungai besar jela.

Perempuan gila yg berlakon tengok menu padahal order sudah diambil -,-

Takpayah betulkan speck (yg pkai speck la) or takpayah susah2 tanya aku ni edit katmana. NO EDIT. makcik ni mmg putih melepak. Tak payah pakai bedak mahupun cream, natural okk. 

Lepastu lepak Pantai BNO . lepas tu balikk ler ,apelagiii .dah2 ,tak payah tnya gambar aku mana. aku merajuk taknak tangkap gambar. sbb kecil hati dgn keputihan kemelepakan kulit muka dila ni .so baiklah aku simpan je muka melekit aku.

oh ada lagi satu gambar perempuan muka putih (ayat org kecik hati sbb kulit hitam kebabo). dgn adik dia yg gedik .haha .bubyee,

Tuesday, November 13, 2012

Perihal mereka, kawan terbaik saya :)

Hello guys ,Assalamualaikum.. today nak story about my two bestfriend,. yg first Idzni Fadilah and second Nur Asila Hani ..eventhough sekarang kitorang dah jauh ,belajar kat tempat yg tak sama ,tp kitorang still rapat and selalu contact. Pernah satu hari tu kat UiTM ,aku rase sunyi gila ,mcm takda sapa pun nak kawan dgn aku sampai aku rase aku ni loser gilagila ,but then bila aku teringat aku ade due orang ni .aku tak alone ,yg alone cume badan aku je ,aku rase if aku tak jumpe ,tak berkawan dgn due org ni aku rase mmg aku truly loser kot ,sbb takdak sorang pun yg dapat celen dorang kat hati aku =)

Idzni fadilah binti Ishak. I heart you very much. aku panggil dia ni dila. Dia ni, selain dari kawan aku, dia jugak jiran aku ,betul2 sebelah umah aku je dia ni. aku kenal die mase mule2 dia pindah kat sebelah umah ni.  dia dulu duduk sabah. Lepas je aku rapat dengan dia ,petang2 aku dgn dia selalu main sama2 ,join abg2 kitorang main tembak2 .pernah haritu abg2 aku dgn abg2 dia main tembak2 ,kitorang lak tukang kutip peluru2 yg berterabur tuh ,pastu tetibe dila ni tengah2 kutip peluru ,abang aku p tarik dia ni jadikan tebusan ,sumpah kelakar . masuk sekolah rendah, kitorang g sekolah sama2 , sekolah ptg la, sekolah pagi dia sekolah cina.  banyak sgt kenangan best yg kitorang create sepanjang kitorang berkawan ,ade yg pahit gilagila, ade yg manisss sangat2 .Now, aku study kat kedah ,dia pun study kat kedah .mcm ade jodoh lak kan ?haha .whatever it is , I loveeee youu so so so muchhh dila.

Ni gamba lame .sumpah lame gilagila. nmpak sgt kan muke bebudak nye .miahahaha .

Ni gambar baru2 ni =)


 Nur Asila Hani Binti Daud. I Heart youuu so so muchh. Asila ni hot setapp sekolah aku. mana yg follow blog aku tau kot cerite pasal dia ni. aku penah up entry pasal dia. pandai2 lah carik ye. aku kenal asila start dari form 4, die bru pindah sekolah aku, masuk kelas aku. first time aku nmpak dia ,aku mcm wtff, lawaaa gila pompuan ni ,and first time die masuk sekolah gak la dah ramai dak laki hidung belang try nak tackle dia. entah cmna aku boleh jadik bestfren dia. aku ingat lagi time tu aku geng dgn yan, fatin .pastu masuk lak dia ni jadik geng kitorang. time tu aku bese2 je dgn asila ni, aku lagi suke dgn fatin je, that time ,aten lak mule rapat dgn yan sbb dorang mcm dah fall in love together. pastu asila ni asek dgn aku je, time tu aku taksuke ,aku taknak jalan dgn asila ni, aku tak kenal ,aku nak fatin jugak ,tapi lame2 aku sedar, asila ade time fatin dgn yan abaikan aku sebab syok bercinta. sampai lah form 5 aku makin rapat dgn dia. pergi mana2 berdue je. haihh ,serius rinduu sgtt time tu .rindu sgtt kat asila, rindu nak urut belakang asila smpai dia sendawa =( .ASILA , aku sayanggggg ko sangat2 .

Time form 5.

 Ni time kat Kem Sastera sekolah aku.
Sweett

okay uolls ,tu ajer ,gambar tak banyak sgt la .. sbb ni lappy aku yg baru tu ,takde byk gmbar .. chiao duluan yaa .daa.

Sunday, November 11, 2012

Background comel.

Hai ,harini aku nak tunjuk korang background yg comel .kalau korang nak explore yg lagi cantik2 just pegi kat link ni cutestblog . Aku tunjuk sikit2 je yang mana aku rase comel sangat. yg pakai blogskin, korang kena tuka template blog korang dlu ye .