Followers

There was an error in this gadget

Tuesday, May 1, 2012

Jujur atau bohong ?

Aku kan ,pantang betul org suke menipu ni .. org kate " Lebih baik berkata jujur dan buat seseorang itu terluka daripada berkata bohong dan membuat seseorang itu tersenyum "

contohnyee ,

ehh yeke ?ehehehe ,cukup ler tuww ,jgn ler puji shaye lelebihh,malu dah niwww ,hewhewhew .shaye comel ek ?time kacihh (padahal muke mcm bontot periuk kenduri ,org yg puji tu bohong je semate2 nak sedapkan hati org lain)

contoh lain,

'sobs sobs ,sampai hati awok ckp cmtu kat kite ,kite sedor kite ni sape ,rupenye kite ni mekap over sgt sampai awok malu nak kua dgn kite (bg aku okay la kan kalau org yg tros terang kat dea tu ,straight to da point ,atleast ,kalau kite ckp mnde yg btul walaupun boleh menyakitkan hati org tu tapi kite bole buat org tu baiki kelemahan dea ,ni tak ,kalau kite tak jujur and puji2 kesilapan dea makin menjadi2 la kan perangai dea and akhirnye ko sendiri yg merane nak ngadap perangai annoying dea tu ,maybe lepas korang tegur dea tu dea akan saket hati ,but tak mungkin saket hati selame2 nye ,mesti dea akan maafkan korang jugak

okay ,kat sini aku ade story yg jadi kat aku berkaitan jujur and bohong .

SITUASI 1

Aku : tengah buatpe ?
Adha : tgah bareng2 .

gitteww ,bareng2 katenyee ,padahall

Aku : nak gambar boley ?gamba kamu skarang .
Adha : skang takbolehh la esok2 ar
Aku :apehal pulak ?nak jugak nak jugak nak jugak
Adha :Alaa ,skang tak bolehhh aa,tlong aa ,esok la ye ?
Aku : ko tak bg aku anggap kite putus okay ?
Adha :Ala jgn la cmnii .
Aku :by, takyah mcg aku selagi tade gmbar ,jgn carik aku
Adha :alaaaaa Ainnnnn

jangan harap ko dapat masuk umah ,tido la ko kat kandang kude ,bak gamba dlu .

and ,pade mase yg samee ,aku chat dgn adik dea

Aku : adik ,adha buatpe ?
Aini :Adha takde ,dea kua .
Aku : kua ? g mane ?dgn sape ? (gampang) dlm hati .hahah
Aini :dea kate nak g uptown .
Aku:ok adik ,akak kne tipu .caitt
Aini : dea kate ape ??
Aku :pung pang pung pang pung pang

lepas tu aku mcg dea balik ,

Aku : aku tak kire ,esok aku tau aku nak gmbar ,buatpe (ceaa control lagik nih )
Adha : bareng2 jer .
Aku : yeke ?bkn kua eh ?puk***k ,ba** ,si*l ,gam***g ,pun**k ko r .pegi mampos ok .bye

see ,pandai kan dea bohong aku ?cer kalau dea ckp awal2 kat aku dea nak kua ,mmg ler aku potpetpotpet sket dea nak kua ,atleast dea jujur ,tapi kalau dah tipu aku cmni ,lagi teruk aa aku bantai maki dea .haku fedulik hape kann .ko buat salah merase la ko petir dari mulut aku .sudah nye ,mampoih ko la ,p la ko carik betine lain .tak koser dah aku nak melayan .melutut dlu kat aku smbil bwk hamper dgn teddy bear besor ,baru aku maapkan .



haa ,tak gittew Incik adha ?

1 comment:

  1. wahhhh bukan main marah lagi dya ye..peace2
    sis, memang la sakit hati kalau kena tipu tapi mayb dya menipu pun sbb terpaksa. mayb dya na jaga hati awak tu :)

    ReplyDelete