Followers

There was an error in this gadget

Monday, January 30, 2012

Aku mase tadika

Sape sini dulu die Tadika Abim .. ye ,jgn gelak eh ,aku dlu tadika pun dah sekolah yg berciri2 kan agame .kalau org lain g tadika siap rambut tocang2 ,tocang kude la ,tocang mcm2 la tapi aku g sekolah tadika pkai tudong .comel jek =p ahaha .tadika tu dkat je ngan umah aku .aku dlu g tadika jalan kaki je g tadika dgn kembar aku .pepagi je berjalan la kami bdue g tadika .berdikari kan kitorang .mmg ah ,tgok kaki lah kan ..haha ..baju tadika aku pun bkn skirt2 ,tapi baju kurung wane hijau..mcm baju pengawas sekolah rendah ngan sekolah menengah aku..


tgok ..cmni la aku dlu ..comel kannn budak nii ..


Dulu aku mase tadika aku comot ,pkai tudong pun cmtu2 je ..kdg2 serkop pun aku bantai mak aku punye ,alah yg serkop makcik2 selalu pkai tu ,serkop tebal yg ade bunjut belakang cmni ..



pastu dlu tadika aku mule mase 5 tahun ,6 tahun pun kat tadika yg same cume lain class .tadika aku tu rumah ..btul2 mcm rumah ,cume bilik2 tu die jadikan kelas siap papan putih la ..playground kat luar umah .ohh oh mase mule2 msuk tadika aku takut .dlu aku mase kecik2 ade org bela aku ,sbb mak ayah aku kan org bekerjaye .ecehh .so ade la makcik jage kitorang ,tp kitorang tak anggap die mcm orang gaji pun ,die dah mcm satu family bg kitorang (menyimpang dari tajuk dah ni ) .


ok ,mase first kat tadika aku ingat lg aku nagis2 takut duk tadika tu ,aku soh acik aku duk blakang ,die pun duk la kat blakang ,then bile aku dah leka2 mewarne ke ape tah aku toleh blakang tgok acik aku dah takdee .uwaaa .aku mengelabah puyoh nangis2 tros larik smpai luar ,tp pintu kunci ,aku panjat pagar tros ,pagar yg tajam2 mcm tombak tuu .ghilaa btul ,cikgu tadika aku siap tarik2 aku lg ,tp aku terlepas ..yess .pastu tros aku pecut balik umah ,bile smpai umah acik aku terkojott ghila cmne aku leh ade kat umah .pastu cikgu tadika aku cite kat mak aku ngan acik aku yg aku pnjat pagar .nasib baik tak tercucok bontott .fuhhhh .so sejak dari aritu acik aku temankan sampai balik ,well bkn lame pun ,smpai kul 11 jekan tadika tu .yg tak boleh bla ,acik aku siap bwk peralatan menjahit in case kalau boring duk tadika jage aku kan .hahahaha .terima kacih acikkk .wuwuwuwu ..

pastu kan kat sebelah tadika tu ade kedai runcit ,,tp still rumah la .mase rehat je mesti g situ bli jajan .pastu kne denda sbb keluar g kedai =).. ehh kejap aku ade ke tak ye peristiwe aku berak dlm kain mase tadika ,jap eh pk balik ?ehemm ,rasenye takde .sbb aku berhemah budak nye .haha .eh2 ,dlu mase tadika ade budak tu cikgu tadika tau yg tolong basuhkan berak kencing ,tgokk ,best kan tadika aku ..


pastu mase nak tamat tadika ,tadika aku ade mcm convocation .pkai jubah dgn topi .pastu siap masuk pertandingan nasyid dgn tadika2 lain .ohh ,suci btul aku rasa time tu .


sesungguhnya aku rindu sgt zaman tadika ,takde pape perasaan pun ..contoh cm skang dah besar ,dah masuk u ,dah berkapel2 ,tentu2 mcm2 mende kne fikir kan .and byk gak perasaan yg kite kne hadapi ,contoh mcm sakit hati ,marah ,kecewa ,cemburu .dulu tak ,dlu cikgu tadika bg keje rumah manade nak stress2 bagai ni ..skang assignment blambak boleh buat aku saket jantung ..dlu kalau gaduh dgn kwn esok nye dah lupe ,skang smpai tua pun aku rase berlanjutan gaduh nye .and dlu kite tak fake ,skang walaupun tak selalu mesti kite ade fake2 kan diri kan contoh jmpe org tak knal mesti ko tak tunjuk dri sebenar kan .fake la tu .dlu huhahuha sukaty kau je .so ,itu saje lah ..babai..

No comments:

Post a Comment