Followers

There was an error in this gadget

Friday, May 4, 2012

permainan aku time kecik


mesti korang heran kan ,kenape tudung saji ?why ?why ?ape ?takboleh ?ni lah aku suke main dlu .terbalikkan pastu duduk dlm tu then dayung2 .hahah .tak pun aku dgn kembar aku suke gilir2 duduk dlm tu pastu sorang lagi tukang pusing kan .syiokk .konfem darah dgn otak korang sebati gile2 babi .


aku dlu suke berangan nyanyi dpn cermin sambil tutup2 mate ,kelasss gittew .kalau takde menatang ni aku gune botol bedak .pastu kalau nak sore sedap siket aku bantai nyanyi dpan kipas smpai terkeluar2 air liuq .#tepuk dahi bile pk balik betape bangang nye aku.


tak payah susah2 beli mahai2 .aku gune selimut ni buat gaun meleret2 .divaa sgt kann .style kemban punya gaunn .naseb baik aku tak pkai henpon kamera lagi time tu .kalau tak konfem aku berangan snap pix dgn gaun handmade sambil muncung2 mulot .wahh ,cepat terajang aku reramai .


inii ,bkn tok tidor je tau kwn2 .aku kan time sekolah rendah aku aktif sukan .kdg2 lumba lari ,lompat jauh ,lompat tinggi .mase tu aku dpt masuk acare lompat tinggi .punya la nak practise aku boh bantal deret2 konon palang la kann ,pastu larik lompat .kan ke same je mcm tilam lompat tinggi #tepokk dahi lagikk .. aku rase mcm bodoh sgt time tu .haihh

tak pon kdg2 katil ni aku dgn kembar aku buat pentas catwalk ,yele lpas pkai gaun handmade original 100% dri selimut kan ,haruslah catwalk ,pahtu tepi2 katil tu kitorang susun bantal2 buat tangga .patut la kaki aku buruk ,suke pijak bantai .badi bantai katenyeee .hewhew


lepaih tu kebetulan umah aku dkat dgn hutan .takdak keja sgt p masuk utan .pastu ade pokok pisang patah due dah mcm papan gelongsor tu ,korang tau ape jadik ?kitorang buat taman tema sendirik .dgn kembar aku ,jiran aku ,mmg monyet sgt la kitorang time tu .pastu konon2 berkhemah kat hutan .


pastu main masak2 kitorang pkai tin ni ,gune bontot tin ni ,memule nyalakan lilin dlu .pastu tegakkan kat tmpat rata ,pastu telangkup lilin tU dgn tin ni .mcm dapur api la .penah aritu kitorang jmpe ulat ,kitorang PANGGANG ulat tu T_______T



pastu main pasir pulok dahh ,.amek daun pisang byk2 ,curi mangkuk kecik kat umah ,pastu buat nasi lemak pasir .susun byk2 lepaihtu jerit juai2 ..batu kecik2 jadi kacang ,bunge kertas jd telur .haihh .

sekarang dah besar bile ingat balik aku mcm wtf yg aku main dlu ?bengap nye akuuu T___T ,tapi pikir2 balik ,aku sgt2 rendu zaman dlu .

2 comments:

  1. hahahhah..entry ni memamg best ain :p
    tapi akak tak mampu la nak jadi diva gedik2 mcm ain dulu. akak dulu main masak-masak, cegu-cegu,main kat hutan, panjat pokok,pastu main daun kelapa jadikan kereta :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah lebih kurang je pemainan kite dlu kan kak yong .best2 .,

      Delete