Followers

There was an error in this gadget

Monday, March 26, 2012

Kem kesatria at Tasik Beris

for the sake of godd ! dah nak blah dari uitm pun bru aku hegeh nak hapdet pcal ni .no matter la kan ,jnji ade mnde nak dihapdet .okay ,kat uitm kokorikulum aku masuk kesatria which ade tige bahagian , mase part 1 korang blaja pasal kawad ,part 2 korang blaja taekwando ,and part 3 tongkat ,taktau tongkat ape .okay ,ekceli aku g lem kesatria ni due kali ,first aku g kat kuale nerang kat camp perik .tu tok kesatria part 2 ,aku join ,then kat tasik beris ni for kesatria part 1 ,tapi most of student part 1 ade exam mase tarikh kem tu ,then die bukak kat part 2 ,and i was like waaa .nak nak nak pegii =p

pastu malam tu ade mmeting sbb nak briefing pasal kelengkapan and xtiviti yg nak buat kat sane lah kan .pastu komander tnye ,sape yg pegi kem kesatria kat kuale nerang haritu ,aku semangat gila kot angkat tangan .sume pndang aku ,aku mcm wtff ,aku sorang je yg pegi dlu .ehehe okay malu T______T
komander tnye sape yg susa bgun pagi meh bagi no sbb takot esok terlepas bas ,aku bg la no aku sbb aku tido sorang kat bilik and aku susah nak bgun pagi .then pagi esoknye adha call aku soh bgun .okay aku bgun ,tp bukak mate jela .pastu aku tido balik .hewhewhew ,then kak komander call aku .uh ohh aku tak mandii lagikkkk .pastu siap2 p tron bwk beg g kat tempat berkumpul .

skip lah ek sampai2 kat tasik beris ade pakcik ni terang about this ,about that pasal tasik and pasal ape yg takboleh dibuat kat situ sbb kat situ kawasan keras ,aku pun okay la kan sbb mmg dah bese camping kat kawasan hutan2 (sumpah aku berlagakk ).

and the activity ?bahagi group la derr .aku paling nyampah kalau dibahagikan group pastu sume aku tak knal .mcm vangang aku tersipu2 malu kat situ .tp mule2 jela .lelame mmg sume jadi hantu la bile dah knal prangai masing2 .sumpah group aku gile best gile gempak .and kitorang punye persembahan dpt markah tertinggi kottt .vangge gilerrr .hewhew

pastu aktiviti explorace dari satu checkpoint ke checkpoint lain ,first kitorang kne masukkan guli dlm botol gne CHOPSTICK .sounds crazy kan ,mmg aku tak dpt buat pun, kitorang dpt masukkan 3 biji je ,pastu kedue kne cari syiling 50sen ,20sen,10sen,5sen dlm baldi penuh tepung .senang ?choii ,bkn tepung je ade tau ,cacing ,ulat ape tah ,cengkerik lagi ape mende satu tu ,erkkk byk gileee kot .sampai aku tgok nak buat cekodok dah tu .tepung pun kalah dgn binatang2 tu sume .korang brani nak masuk tgn cari syiling2 tu ?aku berani tp geliiiii gilee la kan .

checkpoint ketige kitorang dibagi satu cawan penuh berisi kacang hijau kecik2 gile tu ,yg buat bubur tu .kire ade bape kacang dlm tu .pastu bkna de kacang je dlm tu ,skali dgn tepung ,cube bayangkan kitorang asing2 kan mende tu gimana ?naseb baik anggaran biji kacang tu kitorang kire tepat .okay moving to the next checkpoint kitorang kne beratur pnjang and dibagi satu kertas and maker ,org kat blakang sekali kne lukis ape yg komander ckp tp kitorang taktau ,pastu pas2 la kat org dpan soh lukis balik .na tau tak mende ?gajah bawah pokok kelape .tp salahhh kitorang teka .haha .

checkpoint yg terakhir kitorang dibagi telur and kayu pastu tali .die soh buat cm pancing and telur tu ialah umpan .takboleh tercabut .telur tu kitorang balut dgn daun dlu bru ikat dgn tali kat kayu .smpai balik telur tu kukuh lagi .hehe .and guess what team mane menang ?ofcoz team aku weyy(nada riak) .hahaha

and malam pulak mcm biaso lah kan ,ade aktiviti night walk ,sebelum tu ade briefing pasal pantang larang sume2 tu la .aku pelagi ,cuak aa ,dah la tgah period .mcm2 mende boleh kacau aku .takuttt .jauh gak kot kitorang jln kat jalan raye bru masuk hutan .mule2 komander plan kne jalan sorang2 je .hoiii ko jgn gilee ek .pastu bru la dorang benarkan jln berdue2 .mase tibe giliran aku dgn kawan aku ,aku punye la suruh die bace mcm2 doa kuat2 .aku takutt .aku period ,takleh bace .kitorang genggam tgn masing2 kuat kot .mcm kapel lak .awww. haha okay merepek .yg aku nak gelak tu kuat gile kot kwn aku bace .komander yg jage tepi2 tu mesti gelak sakan mase kitorang lalu tu .hoh lawakk .

pastu smpai la kitorang kat checkpoint ptame nmpak la komander and peserte sebelum kitorang yg dah mule dlu ,ade la dlm 7 org kot .pastu dah dkat 6 org budak smpai lepas aku ,ade lak kejadian seremmm .kitorang dga ade budak menjerit,pastu bunyi org jatuh gedebuk debuk ,sbb checkpoint tu bawah bukit ,kitorang kne turon bukit curam bru smpai checkpoint pertame .pastu sore org minx tolong ,yg lain sume dah takut ,jurulatih pun ckp ya allah ,pastu dlm samar2 tu nmpak due org jln mcm tak balance ,pastu yg sorang tu jatuh pengsan .bdarah2 mulut ,yg sorang tu luke2 and tapak kasut tercabut .die ckp ade bayangan cm harimau hitam kejar dorang dri belakang ,lepastu aku tros pandang kwn aku td ,bulat dah mate masing2 .then cikgu2 soh kitorang duk dlm bulatan berzikir same2 .then night walk tu terpakse dibatalkan .kesian kat org2 yg tak sempat masuk hutan lg ,still duduk kat jln raye .dorang taktau pape langsung tetibe dah kne patah balik .haish .

pastu esokk nye main air!!! yeayy .kitorang buat aktiviti lake crossing ,and mcm biase sebelum buat aktiviti ade briefing ,now bru aku tau tasik tu sebenarnye empangan .dlu takde tasik ,tp perkampungan je ,tp perkampungan tu dah ditenggelami air and jadila tasik .aand aku dga cite dri kwn aku ,kmpung die kat beris tu ,die ckp aritu org kmpung die naik smpan kat tasik tu ,pastu sampan die pecah ,die pun jatuh kat tasik tetibe die terpijak sumthing .nak tau ape ?bumbung rumah kampung weyy ,atap zink tu .tak ke ko seram kalau ko yg rase uishh .ni kan pulak nak buat aktiviti laki crossing .tp ade la tali dri ujung sini ke sane .okay now jum aku tunjuk gamba pulokk.


ni group aku ,sebahagian jela .


abaikan muke sememeh aku .ni mase nak balik bru pas buat aktiviti air tuhh .\


mcm hareyy kan ?ahaha .


with classmate mase part 1 ,now dah bercerai=( .but still rapat mehh =)


todiaaa tasikk .but nmpak kcik kan ?sebenarnye bosaaaaa wehhhh .


makan timee .over la aku nii .


ni mase nak beratur nak cross lake tu sorang2 .oihhh .tp mase ni dah basah2 sbb sebelum tu buat water confident dlu .


aku sedehh tgok gamba nii T___________T .Sbb nmpak aku gemukk .padahal bju aku serap air kayh .plus lifejacket tu besar sgtt .


cerr carikk mane akuu ?carikk jugak smpai dapattt .


aerobikk di pagi harii .


antare ulat yg ade dlm baldi tuu .euu


ni mase team aku kne dende .kne calit tepung warne merah yg dibancuh2 mcm nak buat kuih lapis tu .


haku boring ,mengantuk .kantoii .haha


ni mase buat persembahan lakonan .terbaikkk ni .tgok ,pandai kan aku berlakon .cehh .


ni tempat tido siswi .hehe .besttt .


team menang explorace .ohh team aku sume perempuan uoll .gempakk gilaaaa .oh nmpak tak kayu tu ?tu la pancing telur yg kitorang buat =)


gamba owner blog harus ade okay .oh no no ,dont take my picture .no komen thankyou .okayy babaiii

No comments:

Post a Comment