Followers

There was an error in this gadget

Saturday, November 12, 2011

Demam nak balik kampus (8 brg wajib)

lagi seminggu je wehh nak balik .seminggu okay .bkn sebulan ,ya ampun kenape cpt sgt mase merayap nih .okay ,entry kali ni aku pun dah tadak idea senanye .so ,utk kebaikan korang ,lebey baik klik x kalau tanak bace karutan2 aku .so ,back to da topic ,aku nak list kan barang ape yg wajib utk diangkot ke kampus .wajib okay .

first thing adalah BAJU KURUNG .

Ha ,tudiaa ,yg ni mmg la tok student kan ,nak2 lagi kos aku digalakkan memakai baju kurung .lagi2 time class OM ,mau nye kne kick kalau tak pkai menatang ni .time subjek len je bole pkai bebas sket .sket jela ,adab sopan harus dijage giteww .Memule dtg sane seriously aku tak bwk byk baju kurong pun ,sbb aku lagi selese pkai bju bese .skali kau hamekk ,mmg berulang2 kali la aku pkai bju yg same je .kawan aku pun muntah ijau dah tgox aku dok pkai bju same .then cuti midterm baru aku angkot segala bapak ,nenek ,tokcik baju kurong yg ade kat lemari aku g kampus .

2. Pewangi almari


ha yg ni tersangat la wajib bg org2 yg tak suke basoh baju .err ,aku suke basoh baju tau .disebabkan almari aku kecik je kat kolej tuh maka kekadang terkeluarla bau2 yg mampu buat org sekeliling mati sejam hidup semula .(korang kena tipu). bukan ape ,aku suke mewangikan baju2 aku ,contoh nye cm pagi2 tuh nak g class pastu bukak je lemari peghh ,bau wangi lagi fresh bole buat aku semangat tau nak g class .aku gune jenama ambipur ,kelas kauu mariaa .

3.Baldi




Binatang ni aku selalu bwk jenjalan kat toilet jer .Pas dah bwk jenjalan kat toilet aku sorok tros kat bwh meja ,tak pun bwh katil .kesian kan die ?dah tu dlm nye aku isi pulak sahabat2 baik iaitu berus gigi ,colgate ,shampoo ,pencuci muka ,lagi yg sekutu2 dgnnye la .kadang2 time study kat meja aku suke ltak kaki kat mende ni .tebiat kan .

4.Bedsheet


ha yg ni lagi la terlampau wajib .bayangkan la tanpe bende ni sanggup ke korang nak tido kat tilam yg dah tak rupe tilam ngan hitam nye ,ditambah lagi peta2 negare sane sini .euu ,geli nokk .mane la tau kan org terdahulu yg pkai tilam tu ade kurap kat bdn ke .ha ,sbb tu la mende ini tersangat la penting .


5.Heels




tok kos aku makcik heels dan kakak wedges ini merupekan satu keperluan okay .wajib lagi tuu .no flat at all .Kalau pkai jugak kasot flat mmg kne dende la kauu .mesti 3inci ke atas ye adik2 yg teringin nak apply kos OM ni .

6.Make-up


Miss make-up ni pun wajib ade tau bg student Om ,lec aku ckp its okay kalau first time mekap cm badut pun ,Practice Make Perfect ,salah satu subjek yg ade kat kos OM ni adalah Grooming tau ,korang akan belaja mekap ,etika makan dan pelbagai etika lagi ,paling aku tak tahan ialah cara berjalan pun diambil kira giteww .

6.Serbuk cuci baju


hah yg ni ,lau tak bwk takan kau nak ganyang roomate korang punye kan .err kdg2 lau aku dah abes mende ni aku minx jugak sket kat roomate aku ,.roomate aku baik hati plus suke bersedekah kat aku .tapi kalau die takde kat bilek maka berlari2 anak la aku tron g kedai runcit kolej dgn keadaan yg menyedihkan .kdg2 pkai bju tido je aku tron g kdai runcit .

7.Laptop


tersangat lah wajib tok student2 .nak wat assignment bertaip ,nak tgok muve ngan roomate ,nak online ,so pendek kate WAJIB !

8.Jajan


lagi lah wajib !Kot duit poket dah abeh pastu malas nak g atm yg jauh berbatu2 ,maka ni lah penyelamat aku .alhamdulilah ,aku bole survive bile takde duit dgn simpan mende2 ni kat almari aku ,almari aku wajib dikunci utk memastikan mazirah tak dtg ceroboh almari aku ,.

DAN ,YG PALING ,PALING ,PALING WAJIB KORANG KENA BAWAK IALAH ...

                                                                 DOWN

                             
                                                               

                                                                  DOWN




                                                                 DOWN





                                                                 DOWN




                                                                 DOWN


BAWAK DIRI SENDIRI !JANGAN LUPE .MUEHEHE..
Babaiii .

No comments:

Post a Comment